פענוח תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/10/2015 | 10:15 | מאת: אמנון

שלום רב ד"ר נחשון. אני שואל לגבי תוצאות בדיקה של אמא שלי בת 80 . להלן תוצאות הבדיקה : תמט של גוף החוליה D11. ליסתזיס דרגה 2 בגובה L5-S1 . צמצום המרווח הבין חולייתי L1-2 . אוסטאופיתים וונטרליים ולטרליים בגופי החולייות. אם אפשר הסבר לגבי המילים : תמט , ליסטזיס דרגה 2 , אוסטאופיתים וונטרליים ולטרליים . האם המצב ניתן לפיתרון ? האם חייב ניתוח או אפשר לתקן בלי ניתוח. תודה רבה מראש.

תמט = שבר דחיסה - החוליה נדחסת ומאבדת גובה ליסטזס - גלישה של חוליה אחת מעל זו שתחתיה עקב שחיקת הדיסק ביניהן - לרוב מצב הגורם לכאב גב וקרינת כאב לרלגים צמצום הרווח - הנמכת הדיסק בין החוליות לא בעיה ספציפית כשלעצמה בסך הכל מדובר על מספר בעיות הגורמות כלאב גב וקרינתכ אב לרגליים אבל לא מסוכנות - לא סכנת חיים וגם לא סכנה לנזק עצבי קבוע (אלא לעתים נדירות ביותר). הפתרון ניתוי וללא ניתוח לא צפוי להפתר -א בל אפשר להקל במדת מה על ידי פיזיוצתרפיה הידורתרפיה התעמלות תרופות פלדנקרייס מקל הליכה ועוד ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה