עצם זנב בולטת לאחור

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

04/11/2015 | 07:49 | מאת: רותי נחמנוביץ

עצם הזנב אצלי בולטת אחורה. אני בת 18. אין לי כאבים אבל יש חוסר נוחות כשאני שוכבת וגם כשאני הולכת. זה מאוד מפריע לי בהליכה ובשכיבה. מה אפשר לעשות כדי שהעצם לא תבלוט יותר? יש תרגיל שאתה יכול להמליץ? תודה רבה

אם המצב אכן כפי שאת מתארת - בליטה לאחור של העצם - תרגילים שונים בפיזיותרפיה יכולים להקל על הכאב אם ישנו אבל לא ישנו את מראה העצם הבולט ולא יפתרו את הבעיה - פתרון ושינוי המראה נין להשיג כנראה רק בכריתת קצה העצם בניתוח קטן. ד"ר רנד

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה