לאחר אפידורל-- שום דבר לא עוזר, לעבור ניתוח?

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

03/11/2015 | 17:28 | מאת: ענבר

שלום רב, שמי ענבר, בת 15 סובלת מתחילת יולי מכאבי גב וכאבים המקרינים לרגל. לאחר MRI התקבלו האבחנות הבאות: "מודגמים שינויים ניווניים משמעותיים לאורך עמוד שדרה מותני המתבלטים בעיקר באי-סדירות והצרויות המרווחים הדיסקליים עם נודולים ע"ש שמורל מודגם דיסק גדול בגובה L1-L2 היוצק לחץ על השק הדורלי ועל שורשי הקאודה. מרווח L1-L2 בקע דיסק גדול מרכזי ופהמדיאני ימני היוצר לחץ משמעותי על השק הדורלי מרווה L2-L3 בלט דיסק דיפוזי קל מרווח L4-L5 בלט דיסק דיפוזי קל, היצרות קלה/בינונית של התעלה מרווח L4-L5 היפרטרופציה פצטרית בלט דיסק דיפוזי קל" ד"ר אלון פרידלנדר המליץ על ניתוח אך אמי אינה מוכנה לכן, הוא הפנה אותי לזריקת אפידורל.. עברו שבועיים מאז שקיבלתי את הזריקה ולא ראיתי שום שיפור ברמת הכאב ואף החמרה (גם בעקבות שינויי מזג האוויר). האם כדאי לנסות עוד זריקה? או שעדיף לבצע את הניתוח כעת? תודה רבה, ענבר

ההחלטה היא סיכום של הרבה שיקולים בין היתר שלח חומרת כאב של ממצאי הבדיקה של גילך הצעיר ועוד אולי כדאי לנסות הזרקה נוספת לפני החלטה על ניתוח ד"ר רנד

08/11/2015 | 11:58 | מאת: ענבר

שלום, הרופא החליט כי בינתיים אקח ליריקה ובעוד שבועיים אקבל זריקת נוספת אך שונה מהקודמת, לאחר כשבועיים מההזרקה אם לא נראה שיפור אעבור את הניתוח תדה רבה, ענבר

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה