שוואנומה בע"ש מותני

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

23/10/2015 | 15:36 | מאת: קמיליה וולנר

שלום אתמול קיבלתי תשובה של ct עש מותני. אובחנה שוואנומה בL3 בגודל 2.5×9.8 ס"מ אני סובלת מכאבי בעיקר באיזור הירך הימנית. מרגישה נימול ודקירות במקומות שונים ברגל ימין ומעט בשמאל. לפעמים הדקירות מופיעות בעש גבי. שאלתי האם יתכן שיש שוואנומה בעוד מקום? או בכמה. אני מרגישה לעתים מעין נימול במקומות שונים בפנים. זה לא קבוע. בא והולך. אני תוהה אם הלחץ גורם למחושים אלו או שיש מצבים שהתופעה קורית בו זמנית במספר מקומות? מה הטיפול המומלץ לשוואנומה בגודל זה? האם דחוף לטפל. מבחינה תפקודית אני לא מוגבלת. תודה

בהחלט יתכנו עוד שוואנומות וכדאי לבצע MRI של עמוד השדרה לכל אורכו לא מדובר בבעיה דחופה אבל אם זה גורם לחץ על עצבים - כדאי ללהיות תכליתי ולטפל לפני שיהיה נזק הולך וגובר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה