למה כואב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

07/10/2015 | 08:58 | מאת: המיואשת -סיגל

שלום, שלחתיאת ההודעה בערך לפני חודש ורק עכשיו שמתי לב שכלל לא שאלתי את השאלה. בת 44 עקב כאבי גב שהתחילו מהידיים הוכתפיים אח"כ הרגליים ורגליים עם התנפחות של פרקי הידיים, האצבעות והמרפקים, הייתי אצל ראמטולוג שחודש כי יש לופו או מחלות רקמת החיבור ופיברומיאלגיה.\ וכן אורטופד ובעקבות נשלחתי לצילום CT התור לראומטלוג רק עוד שלושה חודשים ובינתיים אני סובלת מכאבים יותר קשים ממה שהיה בהתחלה ובקושי מצליחה לתפקד, להתכופף, ולבצע פעולות פשוטות כמו כלים..., להרים ידיים ללהסתרק ואפילו לסבוב את הראש מה שכן שמתי לב שבעת פעולה הכאבים מתגברים,וורידי הרגליים ממש מתנפחים מאוד קשה ובאזור הקרסוליים נהיים לי שטיפי דם כאשר אניהולכת או עומדת מעל 10-15 דקות קשה לי לשכב ולשבת אבל בבוקר בשעה הראשונה שאני קמה אין כמעט כאבי גב רק קושי להתכופף ורציתי לדעת אם יש קשר ומה הצילום אומר. בדיקת סיטי הראתה עמוד שידרה מותני: שיוניים ניווניים קשים בגופי החוליות במפרקים פציטריים ובדיסקים עם אפקט ואקום. היצרות של מרווחים הבן חולייתיים. L2-L3 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי, ללא לחץ על השורשים. ללא היצרות התעלה. L4-L5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי, ללא לחץ על השורשים. ללא היצרות התעלה. עמוד שידרה צווארי: שינויים ניוונים בגופי החוליות במפרקים הפצטריים. ללא היצרות מרווחים הבין חולייתיים. C2-C3 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ללא לחץ על השורשים. C6-C7 בלט דיסק דיפוזי יותר משמאל עם לחץ קל על השק הדורלי משמאל. היצרות קלה של פורמנה משמאל ולחץ על השורש השמאלי. כל השאר תקין תקין. גם בצעה בדיקת EMG UPPER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC CERVICL POLYRADICULOPATHY LOWER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC RADIEULOPATHY L1-S1, BILATERAL בנתיים הוארטופד הפנה אותי למרפאת כאב ופיזיוטרפיה לצוואר, ללא כל הסבר לגבי מצביהתור לראומטולוג רק בסוף נובמבר ומרפאתהכאב רק במרץ הבא. אני סובלת ובקושי מתפקדת. רוצה להבין מה יש לי, האם זה ניתן לטיפול, האם יתכן כי מדובר בדקלת פרקים מסויימת ? תודה ומתנצלת על ההודעה הקודמת

זה יתכן ואפשרי ולכן כדאי שתבדקיא על ידי ראומטולוג וא 0ם אין לו דרך לפתור את הבעיה או לעזרו לך - כדאי לפנות למומחה עמוד שדרה לראות אם אין משהו שניתן לעשות בעמוד השדרה המתני/צווארי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה