כאבים בגב התחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/10/2015 | 03:23 | מאת: רועי

שלום רב, לפני כ11 שנים עברתי ניתוח לתיקון סקוליוסיס. הניתוח עבר בהצלחה, וחזרתי לפעילות מלאה ( ריצה, כדורגל, חדר כושר וכו'). לפני כשנה החלו לי כאבי גב בבקרים, ולאחר שביצעתי בדיקות אמרו לי שיש לי גלישה של חוליה L5 מעל S1 ( ספונדילוליטיס ) בדרגה 3. בשנה האחרונה, בכל פעם שאני הולך לישון/לשכב אני קם עם כאבי גב חזקים בגב התחתון ומוגבלות בתנועה שמשתחררת רק שעה לאחר הקימה. האם יש טיפול מומלץ? האם הבעיה מוכרת? מדוע זה קורה לאחר שאני שוכב? תודה מראש!

זהמוכר ושכיח ויתכן שיש צורך לבצע הארכתהקבוע ולייצב את החוליות הגולשות כדי למנוע את מתיחת העצב שהן גורמות ואת אי היציבות והכאב הנלווה זה לא מסוכן ואם הכאב קל - אפשר לנוסת להסתדר עם פיזיותרפיה ופעילות גופנית אך נראה לי במקרה שלך שאתה כבר מעבר לזה... בשכיבה אי היציבות גורמת לתנעה של/בין החוליות עם מתיחת העצב וכאב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה