ניתוח עקב שבר בחוליה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

06/10/2015 | 11:51 | מאת: טלי

שלום, אמי בת 65 נפגעה בעמוד השדרה לאחר שהזיזה ספה בבית. בעת המקרה שמעה "קליק" בגב וחשבה שמדובר בהיתפסות. למחרת רופאת המשפחה הפנתה לצילום רנטגן ואמי קיבלה טיפול ארקוקסיה ורקוסט+. למחרת הרגישה כאבים ברגל השמאלית הוזמן ביקור רופא הביתה שנתן זריקת אסיבל וזריקת אופטלגין. לאחר יומיים שוב כאבה לה הרגל הגיע רופא לביקור בית ונתן זריקת אביטרן. לאחר יומיים ביקרה אצל אורטופד עם צילום הרנטגן שבידה שאבחן דלקת חריפה ונתן טיפול סט של 5 זריקות אביטרן כל יומיים. לאחר 5 ימים שהכאבים החמירו ואין שיפור במצב החלטנו לקחת את אמא למיון. שם בוצע C.T חשד לקאוודה. בצילום אובחן שבר של חוליה בעמוד שדרה מותני עם לחץ על השק הלקלאלי ואמי לאחר מס' שעות הוכנסה לחדר ניתוח על מנת למנוע פגיעה בגפיים התחתונות (שיתוק). לדברי המנתח הניתוח עבר בהצלחה ומכאן הדרך להחלמה ארוכה. אמא הצליחה לקום מהמיטה בעזרת הפיזיוטרפיסט ואפילו לצעוד מס' צעדים עם הליכון. היום בשיקום היא לא מצליחה לעמוד על הרגליים. בכל פעם היא "צונחת". מה הסיבה לרגרסיה? מדוע אמא לא מצליחה אפילו לעמוד? האם נפגע משהו בניתוח? האם בשל השהות בבית עד לפניה למיון נפגע עמוד השדרה כ"כ חזק שאמא לא יכולה לעמוד? מה הסיבה לכל המצב הזה?

כל האפשרויות שהעלית - יתכנון ואיני יכול לומר בלי להכיר את כל הפרטים מקרוב - כדאי לברר עם המנתח שלה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה