עומס בגב התחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

21/09/2015 | 21:09 | מאת: נדב

היי. אני מתאמן מזה שנה וחצי במכון כושר אבל רק בחודשים האחרונים התחלתי לשים לב לעומס/כאב בגב התחתון שקורה בתרגילים מאוד ספציפיים אבל רבים, כמו מתח, הרמת משקולות בישיבה למעלה, שכיבת בטן סטטי. העומס שאני מרגיש נובע ככל הנראה מכך שיש לי עקמת קלה בגב ובנוסף הגב התחתון שלי מאוד גמיש ויש שם שקע יחסית גדול. אינני מומחה ואני לא יודע אם יש קשר בין שני הדברים. בכל מקרה, המדריך בחדר הכושר אמר שב"גב נורמלי", העומס מתחלק באופן שווה, אולם אצלי הכל מתרכז באיזור ספציפי, בגב התחתון. בנוסף לכל זה, בשבועות האחרונות, אולי עקב הגדלה קלה של המשקלים בחדר הכושר אני קם עם שרירי גב תחתון תפוסים. אני פונה אליך לעצה, כי אני לא יודע מה לעשות: מצד אחד אני חושש שהעומס שמתרכז בגב התחתון בתרגילים אלו יפגע בגב לטווח הארוך. יש לציין שגם כאשר אני מוריד משקלים, העומס מורגש. מצד השני, מדובר על המון תרגילים; אז אם הורדת משקלים לא עוזרת כאמור, המשמעות של זה היא שאני צריך להימנע מהתרגילים האלו? במקרה כזה, כמעט ולא נותרים לי תרגילים בחדר הכושר!... אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך באופן כללי על המצב. האם נתקלת במקרים כאלו? אשמח לעצות קונקרטיות איך להתמודד איתו. נדב

לא ברורה לי האבחנה במקרה שלך וזה משמעותי להמלצה על פעילות מתאימה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה