ממצא חשוד בחוליות D11 , D12

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/09/2015 | 12:02 | מאת: מיכל

שלום דר' רנד אניבת 40 , נשואה ואמא לשני ילדים קטנים , פעילה ועובדת . בזמן אחרון סבלתי מכאבי גב ומחולשה ועייפות . נשלחתי לבצע MRI עמוד השדרה המותני במכון מור . הבדיקה כללה סריקות לאחר הזרקת גדוליניום . אני מצטטת : העמדה הלורדוטית שמורה . אות וסיומת תקינים של החוט המותני . מודגם אות חריג המתאים לשינוי בצקתי לשדי באספקט הקדמי של הלוחיות העליונות בגבהים D11,D12 . ללא הדגמת נזק קליפתי . יתכן סימן מסוג ROMAN'S . ללא הדגמת ממצאים תוך תעלתיים חריגים . בסיכום : מוקדי אות חריג היכולים להתאים לשינויים בצקתיים בלוחיות העליונות הגביות התחתונות המוזכרות לעיל . לקורלציה עם הממצאים הקליניים והמעבדתיים . ללא הדגמת אפקט רדיקולרי חריג בגבהים המותניים ( סוף ציטוט ) . דר' רנד , אתה יכול להסביר לי בשפה יותר פשוטה מה משמעות הממצאים הנ"ל ? על איזו מחלה מדובר ? איך אני מתקדמת ? לאילו בדיקות מעבדה אני נדרשת לשם קורלציה ? האם יש לי גידול ? תודה רבה ושנה טובה ,

יכוןל להיות ביטוי למצב דלקתי , סדק או דחיסה של החוליה מציע להשלים עם CT בשלב ראשון ולראות מה המידע מתוסף אם לא -ב רור - להגיע למומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה