היתכן שבקע דיסק צווארי מסתדר מעצמו ??

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

22/08/2015 | 07:23 | מאת: ימית

שלום רב ד'ר נחשון , לפני כ 5 חודשים עקב כאבי צוואר ביצעתי ct שהממצאים בו "בקע דיסק מרכזי על בסיס רחב עם לחץ מתון על השק ב-C5-6. טופלתי בפיזיותרפיה ובזריקות במרפאת כאב (סהכ 2 זריקות) ותרגילים באופן עצמאי לחיזוק שרירי הצוואר . הכאבים אז היו כאבי תופת , והיום אני יכולה לאמר שעוצמת הכאב ירדה מאוד , בין 1-10 הייתי אומרת 6 ואולי גם 5. האם זה נכון שפריצות דיסק בד"כ מסתדרות מעצמן ולא כדאי למהר לחדר ניתוח ? לתת לזמן לשפר את המצב ? כי כך נראה לי המצב כיום .. תודה רבה על תשובתך .

כעקרון כן - 70% מסתדרים אפילו ללא כך טיפול ההסתיגות היחידה במקרה של בקע דיסק צווארי - בו יש לחץ על חוטה שדרה - שזה עלול להמשיך לחוץ על החוט ולגרום לנזק הולך וגובר גם בהיעדר כאב ולכן היעדר כאב בצוואר אינו סימן הרגעה בהכרח - אלא לאחר שוידאנו שאין לחץ על חוט השדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

06/09/2015 | 10:15 | מאת: ימית

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה