חוליות מחוברות

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/08/2015 | 12:45 | מאת: אילנה

לבתי אבחנו 4 חוליות מחוברות בעמוד שדרה. מדוע רק עכשיו בגיל 12 זה יצר אצלה עקמת? רציתי לשאול- האם למרות שהחוליות מחוברות יש רקמת גדילה בינהן? האם ייתכן שאדם נולד ללא רקמת חיבור?

בגיל הצמיחה המהירה של עמוד השדרה וההתגרמות - זה מתחיל להשפיע ולעכב הצמיחה בצד אחד של עמוד השדרה ולכן נוצרת עקמת לא מדובר בחוסר רקמת חיבור אלא ביאחוי גרי ללא סחוסי צמיחה בצד אחד של החוליות - זה לא הרגיל אלא מום מולד ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

22/12/2015 | 19:33 | מאת: אילנה

רציתי לשאול אנחנו חוששים מאוד לנתח את בתנו...מדוע חשוב כ"כ לנתח ילדה בת 12 וחצי עם עקמת של 50 מעלות, אם תפקודי הנשימה די תקינים, ואין כאבים? ועושה פיזיותרפיה, כי הרי הניתוח גורם לנכות מסוימת לכל החיים, וגם מסוכן ומורכב, ועוצר את הגדילה? אז יש חסרונות גם ללא ניתוח וגם עם הניתוח...? תודה רבה.

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה