סיוע בהבנת התוצאות של CT גבי מותני סקראלי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

19/08/2015 | 17:28 | מאת: שי

שלום. אני סובל מכאבי גב מזה כשנה וחצי. קיבלתי היום את התוצאות הבאות. אודה לכם מאוד באם תסייעו לי בהבנת המשמעות שלהן. בתודה מראש, שי בסריקת D11-D12 מודגמים גופי החוליות, הקשתות האחוריות והמפרקים הפצטאליים תקינים. התעלה הגרמית תקינה. הדיסקית הבינחולייתית בצפיפות וצורה תקינה. בסריקת D12-L1 מודגמים גופי החוליות, הקשתות האחוריות והמפרקים הפצטאליים תקינים. התעלה הגרמית תקינה. הדיסקית הבינחולייתית בצפיפות וצורה תקינה. בסריקת L1-2 זיזים קדמיים בשולי גופי החוליות. מודגם בלט קדמי ודו-צדדי של האנולוס. בסריקת L2-3 מודגם בלט היקפי של האנולוס המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי. בסריקת L3-4 מודגם בלט אנורלי היקפי מינימלי. בסריקת L4-5 היפרטרופיה של המפרקים הפצטאליים. מודגם בלט היקפי של האנולוס המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי. הדיסק הבולט משיק למוצא העצב הימני. בסריקת L5-S1 היפרטרופיה של המפרקים הפצטאליים. לסיכום: שינויים בע"ש כמתואר, בולטים בעיקר בגובה L4-5 . יש רושם של תהליך היפודנסי באונה השמאלית של הכבד או ארטיפקט הנגרם על ידי קשת המעגל. יש לשקול ביצוע U.S של הכבד.

דיסקים בולטים כביטוי לתהיליכ שחיקה וניוון גכדי להבין המשמעותי הקלינית צריך לשבל עם בדיקה ועיו ןבצילומים ד"ר רנד

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה