פריצת דיסק L5-S1 הירדמות כף רגל ימין

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

07/08/2015 | 08:43 | מאת: ראובן

אני בן 33 סובל מזה 10 שנים מפריצת דיסק בL5-S1 לפני כ-8 שנים עברתי שאיבת דיסק והיה לו שקט ל-5 שנים. עברתי השבוע התקף רציני של כאבים טופל במורפיום וקיבלתי זריקה אפידורלית לעמוד השדרה. הכאבים פחתו אך לא נעלמו. כעת נותרה תחושת שריפה בכף רגל ימין וכמעט ואין בה שליטה הבוהן והאצבע ליד רדומות לגמרי ויש קושי עז להרים את האצבעות. מועמד לMRI בימים הקרובים ולאחר מכן עתיד לפנות למומחה עמוד שדרה 1. האם יש דרך להעיר את הרגל מלבד ניתוח בעמוד השדרה? 2. האם ניתן לעשות פעם שנייה שאיבת דיסק שכן הראשונה עזרה והאם השאיבה תעיר את הרגל? 3. בהנחה וההמלצה היא רק ניתוח, יש צורך למהר נוכח ההתקף האחרון ? או שהזמן שחולף מההתקף וההירדמות עד לניתוח לא מהותי. 4. האם יש טעם להמשיך בירור במרפאת כאב אולי עוד זריקה? אודה לתשובות ע"מ לעשות סדר בראש. בברכה, ראובן

1. לא ממש. הפחתת הלחץ על העצב בפעולה פולשנית או ציפיה דרוכה לכוחות ריפוי טבעיים שיעבדו או שלא. 2. כן אבל הסיכוי להצלחה משמעותית פחות טוב 3. אין מה להכנס ללחץ עם זאת הזמןם פ]ולע נגדך ולא לטובתך במצב כזה 4. כן אם יש לך כאב משמעותי. אם אין בעית כאב - איני רואה בזה טעם רב במדה שתרצה אתה מוזמן לתאם יעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה