שלילת ספינה ביפידה בבדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

02/08/2015 | 12:27 | מאת: שירן

ד"ר נחשון שלום רב, רציתי לברר האם הדרך היחידה לשלול "ספינה בפידה" היא בדיקת MRI עמוד שדרה? אני מבינה שבמידה ולא מורגש /נראה לעין גוש תת עורי המום יכול לבוא לידי ביטוי בחור/ פתח/חוסר של חוליה או מספר חוליות בגב אם כן, מדוע לא ניתן לזהות את המום או לשלול אותו בבדיקת אולטרסאונד עמוד שדרה? תודה רבה רבה והמשך יום מצוין שירן נ.ב חשוב לי לציין שמדובר בתינוקת בת 4 חודשים ולכן ההרדמה הכללית שמצריכה בדיקת MRI מאוד מטרידה אותי. בנוסף, נלקחה חומצה פולית כ-3 חודשים לפני ההריון ובמהלכו, חלבון עוברי יצא תקין לחלוטין, בבדיקות סקירה מוקדמת ומורחבת הוצג עמוד שדרה לכל אורכו וההתפתחות של הילדה תקינה לחלוטין והיא אף מקדימה את עצמה (ע"פ דברי טיפת חלב) תודה רבה רבה והמשך יום מצוין עדי

להערכתי זה ניתן לפחות לקבל מושג כללי על קיום או היעדר הממצא - גם אם לא פרטים אנטומיים מדויקים אבל כדאי להועץ במומחה באותרופדיה יללים או נוירוכירורג ילדים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה