CT גב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/07/2015 | 13:07 | מאת: איתן שר

כאבים בגב ובמתניים. מאלץ הליכה בכיפוף קל קדימה. מתיחה אחורנית - תוך כדי הגדלת הכאב - מאפשרת הליכה קצרה נוחה יותר ללא כיפוף. בהדמיית CT: שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. היצרות המרווח הדיסקלי. בלט דיסק היקפי אחורי עם מעורבות פורמינלית דו"צ, המשיק לשק התקאלי :L3-4 ולשורשים יותר מימין. זיזים גרמיים קדמיים. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. היצרות המרווח הדיסקלי. :L4-5 ניוון הסחוס הדיסקי עם פינומן ואקום. בלט דיסק היקפי אחורי עם מעורבות פורמינלית דו"צ, הגורם ללחץ על השק התקאלי ועל השורשים. זיזים גרמיים קדמיים. היצרות המרווח הדיסקלי. בלט דיסק היקפי אחורי עם מעורבות פורמינלית דו"צ, המשיק לשק התקאלי :L5-S1 ולשורש השמאלי. הנקבים הבינחולייתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות. דו"צ. SIJ- שינוים ניוונים וסקלרוטיים ב שינוים טרשתיים באאורטה.

לא ברור מה השאלה אבל מדובר ממצאים של היצרות תעלתה שדרה אשר בהחלט יכולים לגרום לתסמינים המתוארים - וכדאי להועץ ביחס אליהם עם מומחה עמוד שדרה כעקרון הפרתון של מצב זה הוא ניתוי אך ניתן אולי להקל לפני ניתוח בטיפולים אחרים פחות "מפחידים" ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה