שבר דחיסה בL1

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

24/07/2015 | 08:05 | מאת: גליה

אימי בת 65 נפלה ושברה את חוליה L1 (שבר דחיסה). עברו 4 שבועות מיום הנפילה והכאב שהיה השתפר אולם נשאר כאב בעיקר בצד ימין של הגב. בצילום ראה הרופא "דינמיקה קלה ללא שינוי משמעותי"הרופא טען שאם לא יהיה שיפור נצטרך לבצע ניתוח בו יוזרק חומר לייצוב החוליה. אנחנו מאד חוששים מניתוח ומעדיפים כמובן שההחלמה תהיה ללא התערבות כירורגית. האם ניתן באמצעות פיסיוטרפיה, שחיה וכד' לגרום לריפוי טבעי של החוליה? האם בכלל המקרים של שבר דחיסה יש צורך בהתערבות ניתוחית?

הסבה לטיפול בצמנט היא אך ורק להקלת הכאב. אין בו שום צורך אחר ושום סבה אחרת להשתמש בטיפול זה - אלא במקרים בהם אין הקלת כאב אם לאמך יש הקלת כאב משמעותית - אין שום צורך בטיפול הזה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה