נפילה בעיית גב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

02/07/2015 | 21:43 | מאת: גלינה

שלום רב בעלי נפל לפני כשנה מאז יש לו כאבים עזים בגב בזמן אחרון הולך וצולע לדעתי המצב מחימר לו עם הזמן , מבקשת את אזרתכם להסביר לי בשפה ברורה מה אומרים הבדיקות שלו ומה התוצאות שיכולות לקראת ואיך לטפל? בדיקת CT ע"מ מותני/ סקירלי במנח אקסיאלי להטבעה של גבולו אחורי על השק הטקאלי L5-S1 , L4-L5 בלט הבין חולייתי גורם להטבעה של גבולו אחורי על השק הטקאלי , התיישרות הלורדוזיס בדיקת MRI בלט דיסק דיפוזי מינימאלי 3 , בלט דיסק מינימאלי 4, בלט דיסק דיפוזי מינימאלי 5-1 – ארטופדיה פצטרית דו-צצדית ללא היצרות פורמינלית בדיקת EMG L4-S1 פגיעה שורשית ללא דנברציה פעילה מיפוי עצמות כולל הספקט אגן קיימת קליטה מעט מוגברת בגוף חולי ך5 , מודגמת בבדיקה ספקט בלבד ואי סדרות בקליטה בע"ש ייתכן שינויים מוגברת באספקט לטרלי של אורביטה שמאלת בגולגולת ייתכן אוסטאומה או אי עצם . אין לראות קליטה פוטולוגית בשאר השלד CT עצמות אגן וירכיים OLD FRACTURE LEFT ACCETABULUM , RIHGT SACRO ILEITIS

לפי הפענוח מדובר בשינויים שחיקתיים בעמוד השדרה ללא לחץ על עצבים או שק העבציםעקב בלטי דיסק (בליטה של הדיסקים עקב השחיקה)\ ב - CT אגןם עדות לשבר ישן במפרק הירך משמאל וכן אולי עדות לתהליך דלקתי במפרק האכגן סקרואיליאק מימין ב =- EMG נזק שרשי קל - ממצא שכיח לא כל כך משמעותי מיפוי מרה קליטה בחוליה L5 שיכול להתאים לשינויים שחיקתיים כאמור יש ממצא באיזור עצם הגוגולת סיבב העין משמאל שאת טיבו יש לברר עם הלאה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה