מה זה תזוזה של הפרגמנט הגרמי לתוך התעלה הספינלית ?

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

01/07/2015 | 20:57 | מאת: רונן

שלום. לפני 4 חודשים אבי שבר את חוליה L1 בעקבות נפילה. הוא עבר ניתוח עם קיבוע של חוליות T12-L2. בעקבות כאבים, הוא עבר בדיקת CT. בין יתר הדברים כתוב: "הודגם שבר דחיסה בלוחית העליונה של L1, ניתן לזהות הנמכת גובה, כמעט 50% מגוף החוליה ותזוזה אחורית לטרלית מימין של הפרגמנט הגרמי לתוך התעלה הספינלית הגורמת ללחץ קשה על השק התקאלי עם היצרות תעלה ספינלית עד 6 מ"מ ולחץ קשה במהליך השורש הימני ממוצאו עד למעבר הפורמינלי". רציתי לדעת: מה זה תזוזה של הפרגמנט הגרמי לתוך התעלה הספינלית? מה המשמעות של זה והאם ניתן לטפל בזה? האם זה אומר שהניתוח לא היה מוצלח? בתודה מראש

חלק עצם שבור זז לאחרו ולוחץ על שק העבצים אם אין נזק עצבי בבדיקה אין צורך לעשדות כלום - יסתדר עם הזמןם ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה