כאבי גב ורגליים עקב בלטים בגב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

26/06/2015 | 19:55 | מאת: פזית

שלום רב לפני כשנה התחילו לי כאבי גב תחתון, לאחר מערך ברור ו-CT הסתבר שיש לי 2 בלטים ב- L4 ו- L5 . עברתי פיזיותרפיה וגם דיקור. לאחר כחצי שנה פחתו העוצמה והתדירות של הכאבים. עברו ארבעה חודשים ושוב החלו כאבי גב תחתון יומיומיים, עם הקרנה לרגל ימין , כאבים המלווים אותי לאורך היום והלילה. בשבוע האחרון נוספה תחושת נמלול ברגל מהברך ומטה. האם יש מקום לדאגה לבדיקות נוספות עקב הופעת הנמלול שלא היה קיים ?, איך אוכל לטפל בבעיה כדי להקל על הכאבים ואולי להעלימם? אני מורה , עומדת הרבה על הרגליים. אודה לתשובתך ועצתך

אין סבה לדאגה אבל כדגאי לודא מקור הכאב אכן בגב ולא בבעיה ברגלים (על ידי דימות עדכני ואולי EMG ובעקר בדיקה הגופנית ממוקדת לאבחון מקור הבעיה) אם הבעיה מקורה באמת בעמוד הדשגרה המתני - אפשר לעזור בפיזיותרפיה - ואם זה לא עוזר מספיק - כדאי לשקול טפול להפחת הלחץ בדיסקים כמו צריבת דיסק למשל אם את רוצה את מוזמנת תאם יעוץ מסודר במרפאתי על מנת לבדוק אפשרות לבצע טיפול כזה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה