תשובת MRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

22/06/2015 | 11:56 | מאת: ברק

ד"ר שלום, אודה להתייחסותך לתשובה מהMRI. C4-C5 דיסק פרוץ אחורי וצדדי משמאל עם לחץ על השק הדורלי והשורש משמאל ,ללא לחץ על חוט השידרה. C5-C6 בלט דיסק דיפוזי ואינטרה פורמינלי עם לחץ על השק הדורלי ,ללא לחץ על חוט השדרה. C6-C7 בקע דיסק אחורי מרכזי עם לחץ על השק הדורלי ללא לחץ על חוט השדרה. L2-L3 בלט דיסק דיפוזי עם סדק אנולורי אחורי מרכזי ולחץ על השק הדורלי ,ללא לחץ על השושרשים. L5-S1 בקע דיסק אחורי מרכזי עם לחץ על השק הדורלי,ללא לחץ על השורשים. מה ההבדל בין בלט דיסק לבקע דיסק? להתייחסותך אודה מקרב לב. תודה

בלט - הדיסק שחוק והתרחב אבל ללא קרע במעטפת. בקע (פריצה) - יש קרע במעטפת ותוכן הדיסק נדחף מתוכו ולרוב גורם לחץ על מבנים עצביים סמוכים כמו עצבים וחוט השדרה המלצות לטיפול מחייבות התיחסות לבדיקה הגופנית ולא רק לדימות עם ממצאים כאלו כדאי להגיע בהקדם לבדיקת מומחה לבעיות עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה