בעיות בגב תחתון, רציני?

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

11/06/2015 | 22:04 | מאת: פרידה

שלום דוקטור נחשון, אני בת 38 וסובלת מבעיות בגב מזה מספר שנים, לפני 4 שנים עברתי ניתוח שאיבת דיסק בL4-L5 לאחר שהיתי מרותקת למיטה מספר חודשים . לפני כ9 חודשים הכאבים חזרו ופעם בעיות ברגל שמאל לפעמים נרדמות האצבעות ברגל בזמן ההליכה , הכאבים מעירים אותי משינה, בבוקר קושי לעמוד על הרגליים וגב נתפס כמה פעמים ביום מישיבה, הליכה, תנועה כלשהי עם הקרנה לכל איזור בטן התחתונה (בדיקה אצל רופא נשים תקינה) טיפולי פיזיותרפיה, כדורים ארקוקסיה, אטופאן, אופטלגין , זריקות וולטראן, זריקות דיפסרוספן בין החוליות עוזר לתווך זמן קצר. אני מאוד מבינה שחייב פגישה אונליין כדי להבין את הבעיה אך בבקשה תומר האם מצב רציני ויידרש ניתוח או עשוי להסתדר עם הזמן ? עפ" בדיקה אחרונה CT מסוף מפברואר 2015 (פשוט עד היום אני ממתינה ליועץ מומחה עש בביקור אונליין אשר יגיע לאילת) L4-L5 מסוג מודיק, שינויים ניוונים מרווח הדיסקלי, בקע דיסק פרא-מדינאי וברציס מימין ולוחץ את השק הדוראלי את המוצא של L5 מימין ואת השורש של L4 בתעלה מימין, ציסטה פרי-נוירלית בגובה S1. לגבי L5-S1 שינוים ספונדילוטיים אחורים גסים מימין עם בלט דיסק מלווה עם סימני לחץ משמעותי על השק הדולראלי, הנמכה של המרווח הבין חולייתי 1 L5-S עם פינומן ואקום - שינויים דגנרטיביים בדיסק באיזור ושינויים ספונדילוטיים בפלטות הסמוכות. בנתיים אורטופד של הקופה לא הצליח להתאים לי משכך כאבים חוץ מאופטלגין אשר בעצם לא עוזר וכל בוקר משבילי זה מלחמה עם עצמי;-(((((. תודה רבה מראש.

לא ברור לי מה את שואלת יש הרבה תרופות חזקות יותר ואם המדובר בהתאמת טיפול תורפתי זמני - יש בארסנל משככי כאב חזקים יותר בשפע אם את שואלת מה לעשות לפתרון - יש גם כאן מרווח גדול בין טפולים שמרנייים לניתוחיים ויש לך בעיות שבהחלט יתכן שמצריכיות ניתוח- אבל כדי להבין מה הטיפול המתאים ביותר - חשוב להגיע לבדיקה גופנית ועיון בצילומים - אם את רוצה את מוזמנת לתאם מועד ליעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה