עזרה בפענוח תוצאות MRI של ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

10/06/2015 | 21:02 | מאת: ישראל

סיבת הפנייה: כאבים קשים מאוד באזור גב תחתון שלא חולפים כבר חודש ימים(גם אם חולפים חוזרים במהרה). כאבים המקשים מאוד על פעולות בסיסיות כמו ישיבה, התכופפות מכל סוג שהוא, שכיבה שלא על הגב ולפעמים גם בעמידה. האורתופד הפנה אותי כדי לשלול פריצת דיסק או ליזיס. הבדיקה: הבדיקה נעשתה ללא הזרקת חומר. הממצאים: מודגם קצה הקונוס תקין. מסתיים ב-D12 תחתון ללא לחץ עליו. אותות תקינים ממח העצם החולייתי. הלורדוזיס שמור. בL3-4 בלט דיסק קל משטח מעט את השק בלבד. בשאר המרווחים ללא ממצא דיסקלית וללא עדות ללחץ על השק או השורשים. שינויים ניווניים חלק מהפסטים, בחלקם גם נוזל כביטוי לתהליך ניווני פעיל. שינויים דלקתיים בפסטים יכולים להסביר גם כאבי גב. התרשמות: ללא ממצא דיסקלי קלינית משמעותי. ללא לחץ משמעותי על השק או על השורשים. שינויים ניווניים בחלקם פעילים בפסטים. שאלתי היא כזו: למיטב הבנתי כנראה שאובחן שאין לי פריצת דיסק. ובכל זאת, מה אומר הבלט דיסק קל? והכי חשוב, מה הם הפסטים המדוברים ומה אומרות השורות הנוגעות אליהם? בתודה מראש, ישראל

14/06/2015 | 02:22 | מאת: ישראל

עזרה בבקשה?

מדובר על בלט ולא בקע אבל גם אם הוא קטן הוא יכול להיןות מקור לכאב מתמשך השינויים במפרקים מעידיםפ על שחיקת סחוסי המפרקים האחרוייםפ בעמוד השדרה - גם זה יכול להיות מקור לכאב.ץ צריך הלתרשם בבדיקה הגופנית מה המקור הסביר לכאב ולנסות לכוון הטיפול אליו ועל פי התגובה לטפול לשקול כיצד להתקדם. ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה