פענוח ct

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/04/2015 | 16:21 | מאת: ברכה

שלום רב, אודה לך אם תסביר לי את התוצאות יש לי כאבים חזקים מאוד ברגל ימין ותחושת שיתוק מהברך עד קצות הרגל האם הממצאים יכולים להסביר זאת? במרווח T12-L1: אין עדות לפתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית. במרווח L1-L2: אין עדות לפתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית . במרווח L2-L3: אין עדות לפתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית . במרווח L3-L4: המרווח הדסקלי מעט מוצר, זיזים היקפיים בגופי החוליות הסמוכות, בעיקר בולטים באספקט הקדמי והצדדי מימין. הודגם בלט דיסק דיפוזי ניכר ובקע אחורי מרכזי על בסיס רחב, גורם ללחץ על קדמת השק התקאלי וגורם ללחץ במהלך של שני השורשים, בלט דיסק דיפוזי במעברים הפורמינליים משני הצדדים משיק לשורשים, השומן הקדמי בתוך התעלה הספינאלית מחוק והשומן סביב השורשים באזור הפורמינות מחוק ברובו. במרווח L4-L5: הודגם בקע קטן, פורמינלי מימין, גורם ללחץ במהלך של השורש הסמוך, השורש מעט מעובה והשומן סביבו מחוק ברובו. אין לחץ על השק התקאלי ובמהלך של השורש השמאלי. במרווח L5-S1: הודגמו זיזים ניווניים במעבר הפורמינלי מימין, הגורמים להיצרות פורמינלית גסה באותו הצד. הודגם בלט דיסק דיפוזי בהתאם לשינויים הניווניים במעבר הפורמינלי מימין, אין לחץ על השק התקאלי או במהלך של השורש השמאלי. יתר המבנים הגרמיים כולל גופי החוליות וקשתות האחוריות ומפרקים הפאצטליים נראים שמורים. רוחב התעלה גרמית תקין. אין עדות ל CENTRAL SPINAL STENOSIS לאורך ע"ש מותני. השומן האפידורלי והליגמנטום פלבום תקין, מלבד גובה L3-4. התרשמות: שינויים ניווניים גסים, בלט דיסק דיפוזי עם בקע אחורי מרכזי על בסיס רחב ובלט דיסק פורמינלי דו"צ ב- L3-4. בקע פורמינלי קטן מימין ב- L4-5. קומפלקס דיסק-אוסטיאופיט קטן במעבר הפורמינלי מימין ב- L5-S1.

יש ממצאים בדיסקים מתניים המאעידיםפ על לחץ מימין שיכול להסביר את כאביך - תריך לבדוק אותך ולעין בבדיקה על מנת להבין את חומרת המצב ומה הטיפול המתאים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה