פענוח CT עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

22/04/2015 | 22:27 | מאת: סיון

שלום ד"ר רנד! אני בת 32 , לפני 9 חודשים עשו לי סיטי משום שסבלתי שנה אחורה מכאבים בגב התחתון וברגל שמאל. מה שקרה הוא שלאחר שביצעתי את הסיטי אחרי כשבועיים נקלטתי להריון, (הריון שלישי) ולכן לא יכלו לטפל בי. היום אני שבועיים אחרי לידה , יש לציין שכל ההריונות שלי אני סובלת מסימפיזיוליסיס באגן כאבי תופת, ובנוסף התווספו אליהם הכאבים של הגב התחתון ורגל שמאל, עד כדי כך שלא יכולתי ללכת ולגרור את הרגל. היום שאני אחרי שבועיים מהלידה המצב מחמיר והכאבים מתמשכים. להלן התוצאות של הסיטי מלפני 9 חודשים: ממצאים: שחזורים מולטי פלנריים: בצילום הצדדי הודגמו גופי החוליות והמרווחים שבינהם שמורים ללא סטייה. המבנה הגרמי- הופיע אזור סקלרוטי מעט אקספנסילי באספקט עליון של S1 משמאל, צמוד ל- SIJ (חתך 2-184). קיימת אי סדירות בקורטקס עם אזורים היפודנסים קטנים בתוכו, צמודים ל-SIJ(חתך 190). בבקשה תפענח לי מה זה אומר, ומה אתה מציע לי לעשות, אני סובלת כאבי תופת ואיני מעוניינת לעשות סיטי חוזר עקב הקרינה הכרוכה בו, האם אתה מציע בדיקת MRI? אני סובלת כאבי תופת ומתקשה לתפקד בחיי היום יום, אפילו לא מסוגלת לטפל בילדים. אני לא מסוגלת ללכת וגוררת רגל. אודה לתשובתך...

יתכן שכדאי MRI אבל לפני כן הייתי ממליץ להבדק במצבך העדכני ולעיין ב - CT על מנת להבין את מקור הכאב בבדיקה הוגפנית ולמקד את הבירור למקור הכאב המשוער - לצורך זה קריטי וחשוב לבדוק אותך בדיקה גופנית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה