בקשת עזרה בפענוח mri אחרי ניתוח צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/04/2015 | 01:10 | מאת: עליזה

שלום לך ד"ר נחשון יקר, בבקשה אם תוכל לעזור לי להבין את התוצאות: ישור הלורדוזיס הצווארי, מצב לאחר ניתוח acdf בגובה c5-6, הודגם אות מוגבר בלשד העצם של החוליות ברצפי t2 וt2 עם דיכוי שומן בגובה c5-6. ב- c3-4 בלט דיסק דיפוזי קל ללא אפקט מסה על השק התקאלי,ללא היצריות פורמינליות. c4-5 דיסק אוסטיאופיט קומפלקס קל מעט משיק אל השק התקאלי. השטחה קלה של חוט השדרה, ללא היצרויות פורמינליות. c5-6 מצב לאחר ניתוח ACDF, שינוי אות בלשד העצם של חוליות c5ו c6 מוגברים בt2 וירודים בt1 עם האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד. דיסק אוסטיאופיט קומפלקס עם היצרות ספינלית קלה והיפרטרופיה של המפרקים הפצטליים והליגמנטום פלבום. שינוי אות בתוך חוט השדרה בגובה זה בהתאם למיאלומלציה. היצרויות פורמינליות בדרגה בינונית דו צדדי. c6-7 בלט דיסק דיפוזי מעט משיק אל השק התקאלי. היצרות פורמינלית בינונית מימין וקלה משמאל. ד"ר יקר אני אחרי ניתוח ועדיין סובלת מכאבים בצוואר, כאבי שריפה בגפיים עליונות ותחתונות, כשחשבתי שהניתוח להשתלת דיסק יפתור את הבעיות שלי. מה יש לי? ומה אפשר לעשות כדי למנוע את הכאבים. מודה לך מראש

צריך להשוות ל - MRI מלפני הניתוח על מנת להבין את סבת התסמינים ואם מדובר בתולדה של נזק לחוט השדרה מלפני הניתוח שלא התרפא. ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה