שאלה לגבי תפקוד עמוד השדרה בעקבות ניתוח

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/04/2015 | 13:15 | מאת: אליהו

לד"ר רנד שלום רב, מאוד אודה לך על אם תוכל לענות על שאלתי. יש לי ספונדילוזיס וניוון דיסק בע"ש תחתון ואני מתמודד עם הבעיה באמצעות טיפול השמרני המקובל (פעילות גופנית, טיפול כירופרקטי ותרופות נוגדי דלקת ומשככי כאבים במידת הצורך). במהלך התקופה האחרונה קיבלתי המלצה לעבור ניתוח בריאטרי עקב היותי בעודף משקל וסוכרתי, כאמצעי לסייע בירידה במשקל במקביל כמובן לדיאטה נכונה ופעילות גופנית תומכת. בשנה שעברה התייעצתי עם מנתח ע"ש בכיר ומנהל מחלקת ניתוחים ע"ש בבית חולים מוביל במרכז הארץ בעקבות תקופה מאוד קשה שעברתי עם הגב. במהלך אותו פגישת ייעוץ ניצלתי את ההזדמנות כדי להעלות את נושא ניתוח בריאטרי ולשאול האם ניתוח כזו יביא לשיפור גם במצב עמוד השדרה התחתון שלי. להפתעתי הוא ענה שניתוח כזו עלול דווקא לגרום למצב הפוך ואף להוביל להחמרה במצב במקום הקלה. בהמשך ביקשתי מאותו מנתח ומנהל מחלקה הסבר בכתב לנימוקים שלו. בתשובה הסביר ש"ירידה מהירה מידיי במשקל עלולה להוביל לירידה במסת שריר בשרירים ובעיקר בשרירי הליבה התומכים בגב התחתון." הוא הוסיף שאם אין אפשרות אחר עלי לשקול ביצוע ניתוח בריאטרי אך סייג זאת והוסיף ש" אם אתה מרגיש שביכולתך להיכנס למשטר דיאטה ופעילות גופנית אשר תוביל לתוצאה הרצויה, תוכל לדעתי לחסוך תופעות לואי, סיכוני ניתוח בריאטרי וגם תוצאה טובה יותר מבחינת עמוד השדרה." במהלך ייעוץ שהיה לי עם אורתופד של קופת החולים שלי הוא הסביר ששרירי הליבה הללו בעצם משמשים כחגורת תמיכה לגב התחתון ולדיסקים באזור זה ופגיעה בהם עלול להוביל להחלשת האזור ואיבוד תמיכה לאותם דיסקים. אני כמובן מייחס חשיבות גבוה לכל הבעיות הרפואיות איתן אני מתמודד אך מכיוון שאני גר לבד אני מייחס חשיבות מיוחדת לסוגיות הנוגעות לגב שלי כי פגיעה כלשהי בתפקוד התקין של ע"ש משמעותו פגיעה בניידות וביכולת להתנייד. לכן על אף רצוני להגיע לאיזון טוב יותר מבחינת הסוכרת והכולסטרול, אינני מעוניין לבצע ניתוח כ"כ משמעותי וברמת סיכון כ"כ גבוה שיפתור בעיה אחת אך עלול ליצור בעיה קשה יותר במקומה. בעקבות זאת שאלתי אליך היא כזו: האם אתה בתור מנתח אורתופדי מסכים עם קביעתו של אותו מנהל מחלקה לגבי השפעתו האפשרי של ניתוח בריאטרי (ובעצם כל ניתוח מקיפה שעלול להוביל לירידה משמעותי במשקל) על תפקודו של העמוד שדרה והאם אתה היית מסכים עם ההמלצה שיש למצות עד תום את האפשרות לירידה במשקל באמצעות הדרכים המקובלות לפני שניגשים לניתוח כלשהו העלול תוך כדי כך לפגוע בניידות ובתפקוד התקין של עמוד השדרה. בתודה מראש ובברכה, אליהו

לא יודע את מי ואת מה מוביל בית החולים "המוביל" עליו אתה מדבר אבל דעתי שונה לחלוטין ומגובה במחקרים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה