סיאטיקה או לא?

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/04/2015 | 10:53 | מאת: SF

שלום, לפני שנתיים שלוש החלו לי כאבים בגב תחתון שמאלי עם קרנה לרגל, עד הברך, כנראה מתנועה לא נכונה בעבודה, אולי הרמתי משהו כבד אחר זמן מה ההקרנה לרגל פסקה אך מידי פעם שבים הכאבים בצד השמאלי ולא מאפשרים לי לשבת לאורך זמן. בדיקת מוליכות עצבית שעשיתי לפני שנה וחצי שנתיים היתה תקינה לחלוטין, אם כי קראתי שזו לא בדיקה שבאמת יכולה לשלול סיאטיקה. רופא ברפואה המשלימה אמר לי שבוע שעבר שאם הבדיקה היתה תקינה בזמנו פירוש הדבר שאין לי סיאטיקה. מה בעצם הבעיה? אלו בדיקות אוכל לעשות ואיזה טיפול? מלבד פיזותרפיה. תודה וחג שמח!

אם ב - CT או ב - MRI יש ממצאים המתחברים באופן ברור למיקום התלונת שלך -= סביר ביורת שמדובר בגירוי שרשי (סכיאטקיה). אין כל בסיס עובדתי או מחקרי ל"קביעה" של המטפל שלךלגבי EMG ובהחלט יתכן סכיאטקיה עם EMG תקין גם אם זה לא המצב הרגיל. ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה