ספינל סטנוזיס פונקציונאלי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/04/2015 | 07:41 | מאת: פפוסו

שלום רב, אני בת 50+ , חווה באופן הדרגתי החמרה בכאבי גב תחתון בשנים אחרונות, בעיקר אחרי עמידה ממושכת ובהליכה מעל כ500 מטר, יותר בעליה, עם הרדמות ירך ימין קדמי והרגשה כמו סכינים בעכוזים יותר מימין וקושי להמשיך בהליכה. התעייפות ברגללים והרגשה שעוד מעט אפול מהרגליים. נבדקתי לאחרונה אצל אורטופד, שאמר לי שיש לי ספינל סטנוזיס פונקציונאלי. לציין שלפני כ7 שנים היתה לי פריצת דיסק חריפה עם כאבים קשים ביותר וחולשה שרירי הירך הימני הקדמי. לדעתי לא התאוששתי לחלוטין מבחינת כח ברגל זו. יש לי גם היצרות ספינאלית בצוואר . מה ידוע לך על היצרות ספינאלית פונקציונאלית ומה הטיפול המומלץ? אני מקבלת טיפול בשיאצו פעם חודש ועושה התעמלות בחדר כושר 1-2 פעמים בשבוע. עבודתי היא בעיקר בישיבה.

המושג מאד מעורפל אבל סביר יותר שיש לךל היצרות ממשית ולא רק "תפקודית" - צריך לבדוק בקפדנות רבה יותר את הדימות ולטפל בהתאם ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה