ממצאי MRI מה יכולה להיות הבעיה ?

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

21/03/2015 | 16:38 | מאת: גבי

שלום רב ד"ר, מצ"ב ממצאי MRI מהבדיקה האחרונה שקיבלתי השבוע. מה יכולה להיות הבעיה ? (כאבי גב קשים מאוד לסירוגין) הבדיקה נעשתה בשקלול STIR,T1,T2 במישורים השונים. סיבת הבדיקה:כאבי גב עם קיפוזיס בע"ש גבי. ממצאים: אנגולציה קיפותית בע"ש גבי ללא עדות להרס עצם. שינויים ניוונים במרוחים הדיסקלים. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. חוט השדרה במבנה תקין. יש רושם לאות חריג זעיר בחוט הגבי התחתון שהוא בעל אות גבוה ב-T2 ואות נמוך ב-T1 בגובה D12-L1 שיכול להתאים סירינגוהידרומיאליה זעירה באותם הגבהים. ללא עדות לממצאים נוספים. במעבר הקרניו צרויקלי יש רושם לבלט דיסק ורושם לאות חריג בחוט הצווארי בגובה C6-C7 וזה בקצה הסליל ולכן קשה לדון. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. ללא עדות לבלטי דיסק משמעותיים. התרשמות: אנגולציה קיפותית של ע"ש גבי. סירינגוהידרומיאליה זעירה של החוט הגבי התחתון בגוב הD125-L1. ודיסק קשיח מרכזי בגובה C6-C7 עם רושם לאות חריג בחוט באותו הגובה אם כי קשה לדון מכייון שזה בקצה הסליל. מומלץ לבצע MRI של ע"ש צווארי. התשובה נמסרה לרופא המפנה ולנבדק

אתה מדבר על כאב גב אבל ה - MRI של הצואור ובעמוד השדרה החזי ולא ברור אם הם רלוונטיים לתסמינים בכל אופן אין בהם הסבר ברור לכאב גב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה