שאלה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

19/03/2015 | 21:49 | מאת: בדוי

שלום, אני בת 18, סובלת מכאבי גב חזקים כבר כמעט שנתיים, שנה שעברה התחילו כאבים בחודש יוני כאבי גב מקרינים לרגליים נבדקתי אצל אורתופד בבית חולים רמבם ששלח אותי לסיטי התוצאות: בלט דיסק עם לחץ מינימלי על השק הדורלי בגובה l4-5. בלט דיסק עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה l5-s1.. הכאבים המשיכו ובחודש נובמבר אשפזו אותי ובוצע mri בבדיקה: עקמת קלה קמורה לימין בעמוד שדרה תחתון. הדגשה והרחבה של התעלה המרכזית בחוט השדרה הגבי מגובה d2-3 עד d10-11 = סירינגומיאליה מינימלית. בלט דיסק ימני הגורם לחץ על חוט השדרה ופוחס אותו מעט ללא עדות לשינויים מיאלופתיים בגובה d2-3. בלט דיסק ימני בגובה d9-10 ללא עדות ללחץ על חוט השדרה. בעקבות אלה האורתופד אמר שהממצאים תקינים ואין צורך בהתערבות כירורגית והמליץ להמשיך עם בדיקת emg שתוצאותיה: נמצא חשד לנזק נוירוגני בפיזור שורשי l5-s1. האורתופד עדיין אמר שזה לא מצדיק את הכאבים. המליצו לי על פרופ' גפשטיין בהרצליה שראה את הממצאים ולאחר בדיקה המליץ על mri צוואר (בעקבות נימולים ועיקצוצים גם בידיים). שאיבת דיסק בl5-s1. לא עשיתי אף אחד מהם.. נבדקתי אצל נוירוכירורג ברמבם שהמליץ על כריתת דיסק l5-s1. עכשיו כל אלו היו לפני שנה. אני חשבתי לעשות את הניתוח אבל טופלתי במשככי כאבים ולאט לאט הכאב פחת וזה היה שנה שעברה. השנה התחילו לי כאבי גב חזקים ועכשיו בשבוע האחרון התחזקו עד כדי כך שאני לא יכולה לשכב במיטה לא על הצדדים לא על הבטן ולא על הגב, גם בשכיבה במיטה יש לי הקרנות ונימולים לרגליים ולידיים, הצוואר התחיל לכאוב יותר עם הקרנה למרפק ולאצבע השנייה ולפעמים לאמצעית ביד ימין. אני מרגישה כאילו הגב שלי נמחץ בתוך עצמו והמקום שורף קשה ואני רגישה למגע במיוחד באזור הגב התחתון. בגב העליון יש לי כאבים באזור קו החזייה שממש כואב. לפעמים הגב כואב לי גם בנשימה, התעטשות, כשאני מתפנה או הולכת. קשה לי ליישר את הרגל וגם לדרוך עליה ממש כואב. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1) הנוירוכירורג שלי הוא נוירוכירורג ילדים ואני מעל 18 למרות שנבדקתי אצלו לפני האם אני ממשיכה איתו או שאני צריכה לעבור לנוירוכירורג מבוגרים? 2) מה כדאי לעשות עם הכאבים? האם זה מעיד על משהו חדש? תודה רבה

מציע לך להתמיד עם אותו הרופא ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה