adjacent level disc

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

19/03/2015 | 14:25 | מאת: טלי

רציתי לברר מה הכוונה כאשר רופא מומחה כותב לי את המשפט הבא בדוח שקיבלתי ממנו - adjacent level disc בתודה ובברכה טלי

התפתחות בעיה בדיסק הסמוך לגובה של קבוע דיסק אחר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

22/03/2015 | 10:31 | מאת: טלי

ראשית מודה לך מאוד על תשובתך. בעלי עבר ניתוח גב בשנת 2004-2005 כתוצאה מקשר שמורל גדול ב- L4-L5. לאחר הניתוח הרגיש טוב במשך כ- 4 שנים ולא סבל מכאבי או בעיות גב. ב- 2011 נכנס ברכבו מאחורנית רכב אחר, בשעה שעמד ברמזור ומאז סובל מכאבי גב חזקים מאוד, מוגבל ביותר בתנועותיו, נעזר במשככי כאבים חזקים ובקנביס רפואי. אורטופד מומחה מטעם בית המשפט קבע כי רוב הבעיה הינה adjacent level disc ולכן זכאי לאחוזי נכות נמוכים ביותר בעקבות הפגיעה בגבו. עד כמה באמת "התפתחות בעיה בדיסק הסמוך לגובה של קבוע דיסק אחר" הינה יכולה להיות נכונה במקרה זה ומדוע עם כך לקח כ- 4-5 שנים עד שהחל לסבול - בדיוק לאחר התאונה? בתודה ובברכה טלי

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה