התלבטות בנוגע לניתוח במקרה של עקמת

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

11/03/2015 | 13:22 | מאת: מיכל

לבתי בת ה-17 יש עקמת כפולה. העקמת החזית נמדדה בין 50 ל-42 מעלות (פערים בין מדידה של רופאים שונים) והעקמת המותנית היא 36 מעלות. קיבלנו המלצות סותרות בנוגע לנחיצות ניתוח. מהי עמדתך בנוגע לניתוח במקרים כאלה?

על פניו נשמע כעקמת משמעותית המצריכה טיפול ניתוחי אבל חשוב לראות בעיניים את מדת הבילטה של העקומות עד כמה מכער מה טיב העקומה הצידית - אם נורמאלי או לא וכן אם העקומה הכפולה מאוזנת או לא בקיצור - יש הרבה גורמים שצריך להביא בחשבון וששמחייבים בדיקה גופנית ועיון בצילומים ולא ניתן לקבוע רק על סמך המידע שמסרת ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה