תוצאות מיפוי עצמות!

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/03/2015 | 13:52 | מאת: רחלי

שלום רב, אני אחר תאונה, נפילה ממדרגות, עקב כאבי גב חזקים נשלחתי למיפוי עצמות כחלק מהבדיקות ואלה התוצאות: קליטה פתולוגית לכל רוחבו של d7, לאור טראומה חבלה מתאים לשבר דחיסה, מוקדים נוספים קליטה מוגברת בזיז רוחבי של d11, משמאל ו- d11 מימין, אשמח לחוות דעתך!

לפי הממצאים יש שבר בזיז רוחבי - שאין הרבה מה לעשות איתו מלבד זמן ומשככי כאב ושבר משמועתי יותר בחוליה T7 - שבר דחיסה חשוב לודא שאין קפוח עצבי ולבדוק את צפיפות העצם על מנת לברר שזה לא ביטוי גם לחולשה של העצם עקב בריחת סידן ואם כן - לטפל בזה אפשר להקל על ידי משככי כאב ואף חגורה מייצבת (אם כי יעילותה לא רבה לרוב) אם הכאב לא משתפר באופן מהיר תוך מספר שבועות אפשר לשקול הזרקת צמנט - דבק ביולוגי לחוליה על מנת לייצב את השבר ולהפסיק את הכאב (פעולה המבוצעת דרך מחט - לא בניתוח - בהרדמה מקומית עם טשטוש ובאישפוז יום) במדה שאת מעוניינית את מוזמנת לתאם יעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה