פריצות דיסק

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/03/2015 | 14:26 | מאת: טליה

ד"ר נחשון שלום רב, לפני 10 שנים אובחנו אצלי שתי פריצות דיסק בגב תחתון L4-5 ולאחר אשפוז ממושך ואינספור טיפולי פיזיותרפיה עברתי ניתוח שאיבת דיסק אצל פרופ' ראובן גיפשטיין. מאז הניתוח עברו 7 שנים והכל היה בסדר עד לפני חצי שנה שהחלו לי כאבים חזקים בגב תחתון ולפני חודש התחילה להירדם לי רגל שמאל, אני מרגישה עקצוצים, נימול, כאב בעצב מהאגן עד לאצבעות, הרגל שלי רוב הזמן רדומה ואני צולעת והולכת עקום. לאחר בדיקות CT ו EMG התגלו אצלי בקע דיסק מרכזי משמעותי בגובה L4-5 ובקעים נוספים בגובה מעל ומתחת עם לחץ קל על השק התקאלי. מאחר ואני שוחה 3 פעמים בשבוע כבר שנה, הולכת לטיפולים אצל כירופרקט, פיזיו, הידרו כבר במשך כמה חודשים וכלום לא עוזר אני שוקלת לעשות שוב את הניתוח. רציתי לשאול מה דעתך בנושא? אשמח לעזרתך...

תלוי במצב הדיסק כיום אמנם נשמע לך מפתה אבל סביר שהדיסק הזה לא היה קפוא כל השנים אלא הלך והתנוון וזו גם הסבה שהתחיל כעת לגרום תלסתמיני כאב שוב יתכן שמצבו כיום כבר לא מתאים לפעולה זו ושהסיכוי לעזור בה - הרבה פחות טוב מציע לך להגיע ליעוץ מסודר בעניין אצל מומחה עמוד שדרה. אם את מעוניינת את מוזמנת לתאם יעוץ במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה