בקע דיסק, רגל משותקת, כאבי תופת ופסודוארת'רוסיס L5

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

24/02/2015 | 14:29 | מאת: עקיבא

פריצת דיסק מעל 12 שנה שאני מתמודד איתו בד"כ בסדר גמור, ללא כאבים, ללא תרופות. אבל עכשיו אני מרותק למיטה בבית כמעט חודש עם כאבים. התחלתי עם זריקות יומיות של וולטרן לשריר העכוז שלא עזר בכלל. מזה עברנו לתרופות יותר קשות - טרמדקס, פרקוסט, שגם אלו לא השפיעו משהו. עכשיו אני כבר על אוקסיקוטין כל 12 שעות פלוס פרקוסט כל 4 שעות ביניהם וזה הדבר היחיד כרגע שעושה לי טוב, אבל גם זה לא 100%. עשיתי CT בהמלצת אורטופד והעברנו לחבר משפחה לקרוא את התוצאות (ראש מחלקת רדיולוגיה בשערי צדק). הוא כתב: "בקע דיסק גדול מלווה עם זיזים אחורים משמאל L4/5 עם לחץ ניכר על שק הטקלי והידרות הפורמיכה. L5 חוליית מעבר עם pseudoarthrosis עם S1" פנינו כמה פעמים לרופאים בש"צ, אפילו דרך שרפ, אבל התור הראשון זה רק בסוף מרץ. והנה הבעיה העיקרית (מיבר להעדרות מעבודה, חוסר משכורת, כאבים כשלא לוקחים את התרופות מהר מספיק): יש היסטוריה של התמכרות לסמים קשים בעבר (לפני 10 שנים). והפחד של התמכרות שוב לכל התרופות הנרקוטיות בזמן ממושך של חודש-3 חודשים זה ממש בעייתי. אני אב לשני ילדים קטנים, תךוי על המשכורת שלי של שכר מינימום וחייב מענה יותר מהיר ולא יודע מה לעשות...

להגיע לבדיקת רופא לפני מועד זה ולקבל טיפול כמו שנדרש במצב זה ולא לגרור רגליים.... ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 ד"ר נחשון רנד

02/03/2015 | 09:16 | מאת: עקיבא

אנחנו קבענו עם מנתח בירושלים, למזלנו שקיבלנו תור (אבל דרך שרפ) כ"כ מהר. יש שאלות שאתה ממליץ לשאול? האם לדעתך ניתוח זה הפתרון היחיד או האופטימלי?

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה