פיענוח בדיקת C.T צווארי לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

21/02/2015 | 12:41 | מאת: אלון

שלום רב, בצעתי בדיקת C.T צווארי לאחר תאונת דרכים שעשיתי. קיימים לי כאבים בצוואר,בגב וגם הקרנה לכתף ויד ימין. רציתי בבקשה לדעת מה אומרות התוצאות,על מה זה יכול להשפיע עלי בעתיד והאם יש דרכי טיפול. תוצאות הבדיקה הם : מבנים גרמיים של גופי החוליות וקשתות אחוריות הודגמו תקינים. הודגמו שינויים ספונדילוטיים בגופי החוליות. C4-C7 בגובה הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפאצטליים ואונקוורטברליים . C3-D1 בגובה קיים היפוך לורדוזיס צווארי. :C1-C2 סריקת עמדה סבירה של דנס. מרווח אטלנטו – דנטלי שמור. :C2-C3 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. :C3-C4 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. מודגם בלט דיסק אחורי ומרכזי גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי על הצרות משנית קלה של תעלת השדרה. :C4-C5 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. מודגם בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי משיק לעצב ההיקפי הימני. קיימת הצרות מתונה של תעלת השדרה. :C5-C6 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. מודגם בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי עם הצרות משנית מתונה של תעלת השדרה. :C6-C7 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. מודגם בלט דיסק דיפוזי עם בקע פרא מדיאני מימין גורם ללחץ על צידו הימני של חוט השדרה משיק למוצא של העצב ההיקפי הימני. קיימת הצרות מתונה של תעלת השדרה ותעלות השורש דו-צדדי. :C7-D1 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. התרשמות : שינויים דיסקוגנים ודגנרטיבים לאורך ע"ש צווארי עם הצרות משנית של תעלת השדרה ותעלות השורש כמפורט. תודה

יש פריצת דיסק ולפי הפענוח גם לחץ על חוט השדרה - לא מצב שרצוי לזלזל בו - מציע לך להגיע בהקדם לבדיקה מסודרתוהערכה של מומחה עמוד שדרה ולא להסתפק בעצות לא מחייבות מרחוק דרך הפורום ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

23/02/2015 | 01:28 | מאת: אלון

תודה רבה על תשובתך. האם ניתן להניח לפי הממצאים כי הנזק נגרם כתוצאה מהתאונה?

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה