צריך עזרה בנוגע לפריצת דיסק מתוקן

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

13/02/2015 | 18:27 | מאת: גולן

שלום אני חייל כבן 21 שלאחר מבצע צוק איתן החלו לי בעיות בגב נמרחתי במשך חודש וחצי בגימלים לאחר שביצעתי צילום ct אשר בצילום היה בלט דיסק בגובה L3-L4,בלט דיסק בגובה L4-L5,בלט דיסק אזורי ולנקב משמאל עם לחץ על השורש בגובה L5-S1, לאחר בדיקת ה ct אצל אורתופד סופחתי לר''מ 2 והתחלתי בטיפולים פיזותרפיה אינטנסיביים במשך חודשיים, במהלך הטיפולים לא היה שיפור ונשלחתי לביצוע צילום MRI לאחר קבלת צילום ה MRI הגעתי לאורתופד והפיענוח התבצע ב 11/02/15 שבו נאמר: בMRI מותני סימני התייבשות וירידה בגובה של דיסק L5-S1 פרוץ לאחורה ולצד שמאל עם חסימה של רצסוס השמאלי וחלקית בפורמינה שמאלי באותו סגמנט עם לחץ בינוני על איזור השורש. תחושה של נימול בבוהן הרגל ובנוסף החלה ירידה בכוח הרגל כלומר:כוח שרירי ב TA שמור 5/5 שני הצדדים,כוח ב EHL ירוד משמאל לפחות 4/5 והומלץ לי לבצע או ניתוח או המשך פיזותרפיה כחודש בעזרת תרופות כגון,אוטודלוק,רוקסט פלוס,ואלטרולט, כמובן שיש לי צליעה קשה לי ללכת לקום מהמיטה לנסוע ברכבים,אוטובוסים אשמח לעזרה ועצה של איך להימנע מניתוח,מציין ביצעתי לפחות כחודשיים פיזורתפיה,דיקור סיני,הידרותרפיה,עיסויים,וכעת חוזר לפיזותרפיה עם תרופות בנוסף האורתופד המליץ להוריד לי פרופיל מ 97 ל 45 דבר זה לא אמור להיות בשחרור מצה''ל במיוחד שאני סובל מכאבים כאלו שאני גר בצפון רמת הגולן והבסיס שלי במרכז? אשמח לעזרה בתודה רבה מגולן!

לא ברורה לי משמעות המידע הנוסף - הוא לא משנה מבחינת תשובתי דבר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה