התייעצות לאחר תור אצל אורתופד

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

30/01/2015 | 16:10 | מאת: רונה

שלום רב, אני בחורה בת 25, סובלת מגיל צעיר מתת פריקות של כתף ימין (מעולם לא פרקתי לגמרי) וכאבים יומיומיים בכתף (אליהם כבר ניתן לומר שהתרגלתי והייתי מגדירה ככאב קל בלבד) עקב גמישות יתר וחוסר יציבות של הכתף. מעבר לכאב ה"רגיל" מופיעים מדי פעם כאבים חזקים מהראש ועד כף היד הנמשכים יום/ יומיים ולאחר מכן המצב חוזר לקדמותו (לאקמול, נורפן וכו' אין שום השפעה ואלו ימים בהם אני מתקשה מאוד לתפקד מרוב כאב). עשיתי טיפולי פיזיותרפיה, דיקור וקינזיטיפינג לפני מספר שנים שהורידו את מספר "ימי הכאב" לפעם במספר חודשים. בחצי שנה האחרונה, למרות הקפדה על תרגילי חיזוק לשרירי הכתף והימנעות מפונקציות מכאיבות, עלו הכאבים לתדירות של אחת לשבוע (לפחות!) בנוסף, קושי בהחזקת הראש (כאשר מנסה לקחת את הראש לאחור, למנח רגיל מרגישה זרם מהצוואר העליון לחלק הקדמי של הכתף) וכמו כן, אם שמה גומיית שיער על האמה או אפילו לובשת סוודר טיפה יותר הדוק מרגישה מעין תחושת נימול בכף היד וכאב חזק באמה (גם לאחר שמסירה את הגומייה ממשיכה להרגיש כרבע שעה לפחות שמהשו לוחץ לי על היד). אתמול הייתי אצל אורתופד של קופת החולים וסיפרתי לו את כל הנ"ל אמר לי שלדעתו אין לי שום בעיה אורתופדית ושצריכה לחזק יותר את שרירי הכתף ושזה יעבור, ציינתי בפניו שאני עובדת על כך וזה לא עוזר ובנוסף שמדובר בכאבים לא רק בכתף עצמה (כמו שתמיד היה) אז נתן לי הפנייה לEMG ואמר: "אני בטוח שהבדיקה תצא שלילית אבל אם זה מה שצריך לעשות כדי להוכיח לך שאין לך כלום אז שיהיה" אשים בצד כרגע את דעתי וכעסי על חוסר המקצועיות של הרופא המדובר וכיוון שקופת החולים לא מאפשרת לי ברבעון זה לראות אורטופד אחר אשמח לדעת האם גם לדעתך אין שום אפשרות שמדובר באיזשוהי בעיה מעבר לחוסר היציבות של הכתף והאם היית ממליץ לי לעבור את בדיקת הEMG, קראתי שהיא כואבת ואם אכן בוודאות תצא שלילית אני לא רואה סיבה לעבור אותה. תודה רבה מראש על ההתייחסות, רונה

מציע לך לפנות לפורום המתאים לאורתופדיה כללית או בעיות כתףך ולא בעיות עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה