האם יש קשר בין ממצאי CT לבין הנפילה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/01/2015 | 15:57 | מאת: טל

שלום רב לפני כחודש נפלתי מסולם בגובה 1.2 על הישבן מאז כאבים עזים בגב תחתון מדי פעם הקרנה לעכוז ולאורך רגל ימין. השבוע עברתי בדיקת CT כמפורט בהמשך .. (אני עובד בשיפוצים ולפני התאונה מעולם לא סבלתי מכאב גב). האם ניתן לייחס ממצאי CT לאירוע הנפילה. בגובה: L5-S1 אובדן גובה דיסק בלט דיסק דיפוזי אחורי עם סימני לחץ קל על השק הטקאלי. ללא היצרות נוירופורמינלית וללא סימני לחץ על השורשים . הממצא מלווה בשינויים סקלרוטים ואי סדירות קלה של הלוחיות הצמודות, של L5ו-S1 עם נודול על שם שמורל בקוטר כ- 0.8 ס"מ בלוחית התחתונה של החוליה L5. התעלה הספינלית הגרמית ברוחב תקין. לורדוזיס מותנית פיזיולוגית שמורה. עמדה וגובה גופי החוליות תקינה. אין לזהות ספונדילוליזיס או ספונדילוליסטזיס. שינויים ספונדילוטים ספונדילוארטרוטים קלים לאורך עמוד שדרה. שמור דו-צדדי . SIJ אין לזהות קו שבר בטווח הסריקה. הרקמות הרכות הפרא-וורטברליות שמורות. בכבוד רב. ותודה .

אין קשר ישיר אבל פעמים רבות שינויים כאלו נמצאיםללא כל כאב או תסמינים ומתעוררים והפכים משמעותיים אחרי חבלה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה