שאלה לגבי אבחון בעיה בצוואר ועורף

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

18/01/2015 | 11:01 | מאת: אליהו

לד"ר רנד שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי. בתקופה האחרונה אני סובל לעיתים קרובות מכאבים בגולגולת וממתיחות וקושי בתנועה באיזור הצוואר והעורף שמקורם ככל הנראה מבעיה מבנית בדיסקים ובחוליות באזור העורף. בCT כללי שעברתי לפני כמה שנים צוין שיש עדות לארתרופטיה פאצטלית ניוונית במפרק הימני בגובה C3-4. בנוסף קבע רופא אורתופד שיש באזור עצב תפוס (pinched cervical nerve ). אני מטפל בינתיים בבעיה באמצעים שמרניים – כירופרקטיקה ותרופות אנטי דלקתיות. שאלותיי הן: האם סריקה באמצעות בCT של אזור העורף והצוואר באופן ספציפי יעזור להשיג אבחון יותר מדויק וממוקד של הבעיה באזור זה ואם לא האם יש בדיקה אחרת שיכול לעזור כאן? בנוסף האם ניתן לטפל באזור זה באמצעות זריקה אפידורלית ישירה כפי שנהוג לעשות בע"ש המתני? בתודה מראש ובברכה, אליהו

CT בהחלט יכול לתת במקרה כזה מידע מדויק ומתאים. לעתים יש צורך בשהלמת הבירור על ידי MRI ניתן לזהות עצב תפוס ולהסנין סביבו בהזרקה סלקטיבית תחת שיקוף קורטיזון להקלת הכאב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה