פענוח בדיקת MRI עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

14/01/2015 | 18:47 | מאת: סער

שלום, רציתי לדעת מה משמעות התוצאות של הMRI שביצעתי באגן ובעמוד שדרה, עקב כאבי גב בעיקר בחוליות הטורקליות התחתונות. ביצעתי את הMRI בחשד לדלקת פרקים במפרקי עמוד השדרה, ובעיקר בחשד לאנקילוזינג ספונדיליטיס, משום שהתגלה אצלי לאחרונה פסוריאזיס בעור, וגם בגלל שכאבי הגב המדוברים הם מוחשיים ומורגשים באופן ניכר יותר בבקרים. אני בן 20. התוצאות: בדיקת MRI לע"ש גבי ומותני ולמפרקים הסקרואליאקלים ברקע אבחנה של פסוריאזיס. כאבי גב. חשד לספונילוארתרופתיה. הבדיקה בוצעה במישור הסגיטלי לע"ש גבי ומותני ברצפי STIR ,T2 ,T1 , חתכים אקסיאלים למרווחים הדיסקאלים בע"ש גבי אמצעי ותחתון וע"ש מותני ברצפי T1 וT2 וכן במישור הסמיקורונלי למפרקים הסקרואליאקלים ברצפי GRE , T1 ו STIR. לא הוזרק ח.נ. המפרקים הסקרואיליאקלים נראים שמורים: אין בצקת של לשד העצם. אין נוזל בכמות מוגברת במפרק. אין קפסוליטיס או אנטזיטיס משמעותיים (במגבלות בדיקה ללא הזרקת ח.נ.) אין שינויים ארוזיבים. אין סקלרוזיס סובכונדראלי. אין החלפה שומנית. אין גשרים גרמיים. חוליות עמוד השדרה הגבי בגובה ומנח שמורים. מודגמים קשרי שמורל באספקט הקדמי של חוליות D8-10. אין בצקת של לשד העצם בסמוך. אין קיפוזיס. שינוי קל באות הדיסק בגבהים אלו כביטוי לדהידרציה (לדוגמא חתך 6 סדרה 18). חוליות עמוד השדרה המותני בגובה שמור. ליסטזיס אחורי קל מאד של חוליה L5 על פני S1 עם בלט דיסק מרכזי בגובה זה. שינויים ניווניים בפצט השמאלי של S 1 עם ציסטה סינוביאלית זעירה שמקורה בפצט זה (חתך 4-6 סדרה 12). אין עדות לפינות אינפלמטוריות חדות או שומניות לכל אורך עמוד השדרה הכלול בסריקה. אין עדות לאנטזיטיס (במגבלות בדיקה ללא הזרקת ח.נ.) לסיכום: א. ללא עדות לשינויים אינפלמטורים חדים או מבניים/כרונים היכולים להחשיד על ספונדילוארתרופתיה בעמוד השדרה הגבי, מותני ובמפרקים הסקרואליאקלים. ב. ממצאים כמתואר בעמוד השדרה הגבי והמותני היכולים להתאים לJuvenile degenerative disc disease, יתכן אידיופתי ויתכן על רקע axial load מוגבר. לא הבנתי חלק מדברי הפענוח: מה זה Juvenile degenerative disc disease? מה זה רקע של AXIAL LOAD מוגבר? מה זה ביטוי לדהידרציה? תודה.

אין עדות לדלקת פרקים בבדיקה יש עדות לאי יציובת בין החוליות המתניות עם שינויים נוניים משניים שיכול בהחלט להיות גורם לכאב גב וקרינת כאב לרגלים AXIAL LOAD זה עומסים על עמוד השדרה - לא ברור לי למה הוזכר - לא רלוונטי לגבי שינויים ניוונייחם בעמוד השדרה הגבי -0מדובסר על קשרי שמורל 0- ביטוי לאיזה שוני בהתפתחות הדיסקים הגביים שאין לו משמעותי רבה ואין לו חשביות רבה למעט שלעתים יכול להיות מקור לכאב גב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה