MRI צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

07/01/2015 | 00:47 | מאת: מנחם

לאחר חודשים רבים של כאבים בכתף כולל הגבלת תנועה ובמיוחד בכתף ימין ולאחר בירור ע"י אולטרא סאונד כתפיים כולל רנטגן כתפיים שלא הראו שום מימצא משמעותי נשלחתי לעבור לפני שבוע MRI צווארי כדי לשלול לחץ על העצב .כאבים בצוואר , כתפיים , ראש והרגשת נימול בראש ובצוואר בעיקר בשכיבה .פיזיותרפיה שעברתי ב-3 חודשים האחרונים לא הועילה (כולל מכשיר מתיחה שמונח על המיטה בשכיבה ומושך במשקולת את הצוואר 8 קילו ). להלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש צווארי ================================== הבדיקה נעשתה בשקלול T1,T2. סיבת ההפניה: כאבים ומצב לאחר כריתת גידול בע"ש גבי. ממצאים: שינויים ניוונים קלים במרווחים הדיסקלים. ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. התעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. חוט השדרה במבנה ואות תקין. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים: C1-C2 - בגדר הנורמה. C2-C3 - בגדר הנורמה. C3-C4 - בגדר הנורמה. C4-C5 - בלט דיסק דיפוזי כולל בקע אינטרא פורמינלי ימני עם הצרות הפורמינה הנוירלית מימין ולחץ על העצב בפורמינה הנוירלית מימין. C5-C6 - בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי והצרות הפורמינות הנוירליות דו"צ. C6-C7 - בגדר הנורמה. C7-D1 - בגדר הנורמה. התרשמות: C4-C5 - בלט דיסק דיפוזי כולל בקע אינטרא פורמינלי ימני עם הצרות הפורמינה הנוירלית מימין ולחץ על העצב בפורמינה הנוירלית מימין. C5-C6 - בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי והצרות הפורמינות הנוירליות דו"צ. שאלתי ,מה דעתך , בהאם זה הפיך ?האם הכאבים בכתפיים ונימול בראש ובצוואר מקורם בממצאים הנ"ל . מה מומלץ לעשות ? אני לא יכול לקבל זריקות לצוואר עקב התנגדות של רופא גסטרו ואנדוקרינולוג . האם תרגול יוגה שהתחלתי לפני 4 חודשים מומלץ במצבי? תודה מראש

בקעי הדיסק הימניים בהחלט יכולים הלית הסבה לתסמינים הקשים המשתמכים מציע להגיע ליעוץ מומחה עמוד שדרה אם תרצה אתה מוזמן לתאם מועד ליעוץ במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה