פריצת דיסק - פתרון או הקלה בכאב שאינה ניתוח

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

25/12/2014 | 13:36 | מאת: איתמר מרום

שלום נמצא בבדיקת MRI שיש לי בקיע ב L 4-5 . האורטופד המליץ על ניתוח של הסרת הדסק וקיבוע החוליות הסמוכות אליו. ידוע לי על ניתוח יותר ממוקד של הסרה חלקית/שיפשוף של הבלט הנוגע בעצב . יש לי כאבים חזקים המוקרנים לעכוז ולרגל שמאל שלא מאפשר לי לעמוד יותר ממספר דקות ולא ללכת יותר ממרחק קצר ואז עלי לשבת. גם כאבים חזקים שבאים וחולפים בשכיבה . שאלתי - כיוון שהניתוח לדברי האורטופד אינו דחוף, אלו טיפולים -בלי ניתוח -יכולים להוריד את הכאב לרמה שניתן לחיות איתו . קראתי על זריקה שניתנת לעמוד השדרה- מה יעילותה בהשקטת הכאב ? ולכמה זמן . איזה חומר מוזרק ? האם צריך לקחת מספר זריקות ? שיטת גלי הדף - כנ"ל הם יעיל ? אני לוקח כדורים ARCOXIA 80 מ"ג - אחד ביום . ל10 ימים . האם ניתן לקחת אותם רק כשכואב מאד כדי למנוע תופעות לוואי ? תודה .

אתה בודאי מתכווןןל לטיפול בגלי הלם ולא הדף - מדובר בטיפול שעלול לגרום החמרת מצבך ולא מומלץ במצבך ארקוקסיה אפשר לקחת לפי צורך כעקרון התאמת הטיפל הניתוחי למצב - מצריכה בדיקה גופנית ועיון בצילומי ה - MRI אם תרצה אשמח לרואתך ליועץ על מנת לדבר אתך על אפשרויות אחרות מלבד קיבוע והתאמתן למצבך - לא בטוח שמתאימות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה