בירור בדיקת MRI עמוד שידרה גבי וצאוורי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

23/12/2014 | 10:13 | מאת: מיכה

אני בן 53 עם אוסטאופורוזיס. לאחרונה עם התגברות כאבי הגב והגבלת התנועה ביצעתי בדיקת MRI ואלו התוצאות. ממצאים: אות תקין בחוט הגבי. אובדן גובה של 30-40% וכן של הלוחית T7 קיים שבר דחיסה של הלוחית האינפריורית של עם אובדן גובה קל של החוליה. T9 העליונה של . T12 נגע שמורל לאורך הלוחית העליונה של גוף חוליה לאחר הזרקת חומר ניגוד קיימת האדרה הטרוגנית של גופי החוליות. הממצאים חשודים להסננה של המרקם הגרמי של החוליות. מודגם מוקד סקלרוטי בכל הרצפים קטן כנראה מדובר באי עצם. T6 בגובה ללא עדות לבצקת בחוליה. T4 שבר דחיסה נוסף של חולית בסיכום: הסננה של המרקם הגרמי בכל מהלך עמוד השדרה הגבי והצווארי התחתון שהודגם חשוד להסננה נאופלסטי להמשך בירור קליני ויתכן היסטולוגי. אשמח לקבל קצת הבהרות לגבי הממצאים תודה

מדובר בבריחת סידן שעלולה להיות משנית לתהליך דלקתי או גידולי בחוליות אתה צריך להגיע בדחיפות לרופא המשפחה שיפנה אותך לבדיקות מתאימות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה