ליסטזיס L5 דרגה 1 עם ליזיס דו צדדי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

17/12/2014 | 17:48 | מאת: דורון

שלום רב הייתי אצל אורתופד גב בשל כאבי גב חזקים שהפנה אותי לצילום CT שמצאו את הבעיות הבאות: בלט אנולוס אחורי קמור עם מגע בקדמת השק התקאלי בגובה L5-S1. ליסטזיס L5דרגה 1 עם ליזיס דו צדדי. בשפה פשוטה, מה הפירוש של המונחים האלה? איך ומה אני אמור לטפל בהם?

יש שברא מאמץ ישן בשני צידי החוליה (ליזיס) עם גלישה של החוליה עקב אי היציובת שנוצרה בשילוב השבר ושחיקת הדיסק (ליסטזיס) זה גורם אי יציבות מקומית עם כאב גב ולחץ על עצבים שיכול לגרום תסמינים ברגלים חיזוק שרירי גב ובטן שמירה על כושר טוב והמנעות מעודף משקל - יכולים לתת סיכוי לייצוב המצב והאטת/מניעת התדרדרות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

21/12/2014 | 08:27 | מאת: דורון

תודה על המענה המהיר. במידה ואני אעמוד ואעשה את כל הדרכים שרשמת בתשובתך ועדיין לא ארגיש שיפור, האם יהיה כדאי לעבור ניתוח כלשהו על מנת לשפר את המצב? האם זה יכול להחמיר בעתיד?

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה