כאבים בגב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/11/2014 | 09:18 | מאת: אורן

שלום רב, כבר זמן רב שאני סובל מכאבים עזים בגב תחתון לפני מספר ימים חובקתי בחוזקה על חוליית גב תחתון , הרגשתי כאב חד, מאז הכאבים בגב התחתון גברוולסירוגין כפות רגליי "שורפות" נגשתי לאורטופד מהקופה שהמליץ על CT גב תחתון, הוא לא היה מוכן לשמוע על MRI , לטענתו יש פרמטרים שניתן להבחין בהם ב CT בלבד כאשר ב MRI אין הדבר. אני מתלבט בין התועלת שבבדיקה לעומת הנזק הקרינתי. באבחנה נרשם: "רגישות פרוורטבלרי בע"ש מותני , הגבלה בתנועות, SLR שלילי ללא סימני קיפוח נוירולוגי. מטרת הפניה DISC LESION? FACET ARTHROPATHY? אני חושב ללכת לייעוץ נוסף כי לא ברור לי מדוע ב MRI אי אפשר לראות דברים שאפשר לראותם ב CT, אולי יש לך הסבר? איך כדאי לי להתנהל במקרה זה ? האם ייתכן שהחיבוק גרם לפריצת דיסק? לנזק אקוטי?

לא סביר שגרם לנזק אקוטי ראושני סביר יותר שהוצאי לאור היום נזקים תת קליניים שהיו קיימים קודים חלק מהדברים כמו שינוייים במפרקים נראים טוב יותר ב - CT ובכלל CT בדיקה מצוינתצ לא נראה לי עקרוני ההתעקשות הזו לא יגרם לך שום נזק משמועתי מבדיקת CT אחת ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה