חולשה מתמשכת ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/11/2014 | 16:15 | מאת: שירה

אני בת 65. עד היום הייתי בריאה לחלוטין ובכושר מעולה. ללא תרופות. לאחרונה מזה מספר חודשים אני סובלת מחולשה ברגל שמאל. החולשה מתגברת אחרי הליכה ממושכת (יחסית). בהתחלה ממש גררתי את הרגל, הייתי צריכה להרימה קדימה על מנת להתקדם בנוחות. בדיקות MRI ראש, CT עמ"ש, EMG, נוירולוג, אורטופד... לא העלו דבר. עצמת גרירת הרגל פחתה אבל עדיין קדיימת במיוחד במאמץ. במאמץ ממושך הרגל גם כואבת. מידי פעם אני רואה שהברך שלי נפוחה אבל ללא כאבים בברך. לאיזה כיוון כדאי להמשיך לבדוק? מה יכולה להיות הסיבה לחולשה זו?

קשה לענות על זה בלי כל המידע הנחוץ איני בטוח שנשללה בעית עמוד שדרה - גם אם CT מתני תקין - אם הממצא אמיתי ואוביקטיבי יש מקום להשלים את הבירור במקרה כזה עם MRI של עמוד השדרה המתני ולעתים גם של הגבי ו/או הצווארי לפי ממצאי הבדיקה הגופנית אם באמת הכל תקין בסופו של דבר ואין הסבר לתסמינים שלך בעמוד השדרה - יש אולי לפנות להערכת ראומטולוג בעקר לאור הסיפור של נפיחות בברך ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה