כאבים בחוליות

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

26/11/2014 | 00:10 | מאת: עומר

שלום, שאלתי אותך אם שחיקת סחוסי מפרקי עמוד השדרה עשויים להתבטא בכאבי גב בבוקר, וענית לי שאכן. שאלתי היא- האם בבדיקת MRI של עמוד השדרה ייראו את זה? שאלה נוספת- אני צעיר בן 20 עם חשד כרגע לאנקילוזינג ספונדליטיס, ובקרוב יש לי MRI לאגן ולעמוד שדרה, רציתי לדעת האם יש אבחנה מבדלת בין שחיקת סחוס בעמוד השדרה לבין מחלת ראומטית כלשהי? והאם אימונים אינטנסיביים בחדר כושר עלולים לגרום לשחיקת סחוס במפרקי עמוד השדרה? תודה.

ניתן לראות פגיעה במפרקים בעמוד השדרה (לרוב כשהיא כבר די מתקדמת) בהחלט צריך לבדוק את מקור השינויים האם מדובר במחלה רא6ומטית או שחיקה מכראנית ש(שהיא הרבה פחות שכיחה) אימונים מוגזמים עלולים לתרום להאצת תהליך שחיקה כזה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה