בעיות בגב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/11/2014 | 19:29 | מאת: ירון

ד"ר שלום לפני שנה התחיל לי כאבים בגב התחתון ולאחר בדיקת CT. נמצא שיש לי בלטי דיסק ב - L3,L4,L5. לאחר החמרה בכאבים בגב והירדמות ברגל שמאל ערכתי צילום סיטי נוסף זהה. והמוזר שבסיטי העדכני האבחון הרפואי מעיד לכאורה שהכל תקין ולא נמצא עדות לבלט או פריצת דיסק. חשוב לי לציין, שאני סובל מעודף משקל וכן מבחינה רפואית אני סובל מכאבי גב קשים וכפי שכבר ציינתי הירדמות ברגל שמאל(תחושת נמלים), הולך עם גב כפוף. אני ממתין לבדיקה נוספת מסוג ניפוי עצמות SPEKT עם דיו. 1. כעת השאלה שלי לכאורה האם ייתכן שמדובר בטעות באבחון או באופן טבעי בלטי דיסק יכולים לחזור למצב נורמה? ואם כן, אז ממה הכאבים שאני סובל? 2. אילו בדיקות נוספות אני יכול לעבור לצורך זיהוי הבעיה וטיפול בהתאם. 3. מבחינת התמחות רפואית באבחונים CT,צילום וכד' מי הגורם הרפואי אשר התמחותו העיקרית היא לאבחן בעיות באמצעות בדיקות מהסוג הזה. כי רשום על האבחון "מומחה ברדיולוגיה אבחנתית". האם יש התמחות עיקרית ו/או אחרת בתחום? אורתופד מומחה אני מניח יכול גם לאבחן באמצעות הדיסק ? 4. האם לדעתך כדאי לעבור ניתוח בגין טיפול בבלטי דיסק? רב תודות, ירון

אובחנת על ידי מומחה בתחום אך הוא רואה את הבדיקה בלי לדעת מה יש בבדיקה גופנית ומה תלונותיך ולכן לעתים הפענוח לא ממוקד לבעיה ספק אם SPECT יקדם את הממצא בלט יכול להיות לעתים סבה לכאב אם הוא עקשני ואכן ברור שהוא מקור הכאב בשורה התחתונה כדי ללעזור לך צלריך לבדוק אותך ולהתרשם ישיקרות ממצאי הדימות על מנת להציע לך טיפול מתאים אם תרצה אתה מוזמן לתאם יעוץ במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה