שאלה מסויימת

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

21/11/2014 | 17:33 | מאת: עומר

שלום, האם יש דבר כזה "שחיקת סחוס" במפרקי עמוד השדרה? והאם כאבי עמוד שדרה וחוליות בבוקר, (גם במשך היום, אבל מורגש מאוד בבוקר) יכולים להיות סיבה לשחיקת סחוס במפרקי עמוד השדרה? תודה.

יש בהחלט תהליך של שחיקת סחוסי מפרקי עמוד השדרה ותהליך כזה עלול הלתבטא בכאבי בוקר בקימה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

23/11/2014 | 23:57 | מאת: עומר

האם בבדיקת MRI של עמוד השדרה, במידה ויש שחיקת סחוס, ייראו זאת בתוצאות הבדיקה?תודה.

02/12/2014 | 15:30 | מאת: יואב

שלום עומר, בכל מפגש בין שתי עצמות (מפרק) יש סחוס שצמוד לקצות העצמות. בעמוד השדרה בין החוליות יש דיסקים שהם סחוס וגם סחוס מפרקי בין מפרקים נוספים שבין החוליות. עם השנים כשאנו מתבגרים בהחלט יכולים להיות שינויים ניווניים גם בסחוס שבין חוליות הגב. נוקשות וכאבים בבוקר אופייני למצבים שיש שינויים ניווניים בעמוד השדרה, אך יכולה גם להיות מתאימה לחוסר פעילות גופנית וסיבות נוספות. יש צורך להבדק ולעבור מספר צילומים אבחנתיים על מנת לקבוע מה הסיבה לכאבים ולנוקשות בבוקר. בכל אופן מומלץ לשלב פעילות גופנית, וניתן בהחלט גם לשלב טיפולים שמרניים בשלב מוקדם של הופעת סימפטומים. בברכת בריאות שלמה, יואב, פיזיותרפיסט מומחה, אפוסתרפיה.

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה